SUSZARKA SPOŻYWCZA SFD51
Suszenie owoców i warzyw to naturalna metoda konserwacji znana od pokoleń. Ta metoda pozwala zachować wartości odżywcze, smak oraz aromat. Tą efektowną i zarazem kompaktową suszarkę do żywności można wykorzystać np. do suszenia grzybów, które potem można dodać do wigilijnych potraw. Suszenie owoców, warzyw i ziół pozwala na samodzielne przygotowanie, herbat ziołowech jak i naparów, a także wykorzystanie wysuszonej gruszki, jabłka lub kiwi jako słodki dodatek do owsianek lub deserów.
Wstąp do niezwykłego świata suszonych owoców
Suszarka do żywności SFD51 marki PRIME3 składa się z pięciu przeźroczystych sit. Sita posiadają 3 cm wysokości i są wielkości 32×25 cm, co daje łączną powierzchnię suszenia 3250 cm2 i sprawia, że jednorazowo możemy wysuszyć sporą ilość zebranych w lesie grzybów lub ulubionych warzyw i owoców. Wysoka moc 420 W naję możliwość osiągnięcia wysoką=iej temperatury, która jest konieczna do suszenia większych lub bardziej mokrych kawałków owoców, takich jak plasterki jabłek. Wymuszony przepływ powietrza poprawia cyrkulację i pozwala suszyć produkty bardziej równomiernie.
Szeroki wachlarz funkcji
Model SFD51 wyposażony jest w regulację temperatury w zakresie 35°C – 70°C. Szeroki zakres temperatur pozwala dostosować warunki suszenia by najbardziej odpowiadały przygotowanym produktom i wydobyły z nich najlepszy smak i aromat. Timer od 0,5 do 24 godzin umożliwia ustawienie czasu suszenia, dzięki czemu nie zapomnimy o suszu, a urządzenie samo się wyłączy po upływie zadanego czasu. Na obudowie znajduje się panel sterowania z wyświetlaczem i dotykowymi przyciskami, co znacznie zwiększa komfort obsługi urządzenia.